slide 1

Bine ati venit la
Centrul de sanatate ARAS!

slide 2

Directioneaza 2%

din impozitul tau pe venit catre Centrul de Sanatate ARAS. TU ai puterea de a schimba lumea in care traiesti.

vezi detalii

slide 4

Accesand serviciile Centrului de sanatate ARAS ajutati, la randul dumneavoastra, alti oameni

Voluntariat

in . Publicat in categoria Centrul de sănătate ARAS

Voluntariatul poate fi vazut din mai multe unghiuri, in functie de fiecare.

“Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.”

(definitia din Legea Voluntariatului, 2006)

Cea mai intalnita forma de voluntariat este organizatia nonprofit, iar cele mai multe organizatii de acest tip sunt cele studentesti.
Exemple: BEST – Board of European Students of Technology, AIESEC, Pentru Voi, AEGEE. Totodata, exista organizatii neguvernamentale care isi desfasoara activitatile (total sau partial) cu sprijinul echipelor de voluntari: Fundatia Tineri pentru Tineri, Asociatia Romana Anti-SIDA, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, Asociatia Salvati Copiii, AGLT – Asociatia Grupurilor Locale de Tineret.

Termeni și condiții

in . Publicat in categoria Centrul de sănătate ARAS

Prin selectarea butonului „Da” de mai sus, declar ca imi exprim consimtamantul, în mod expres şi neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum şi orice alte informatii furnizate de mine, cuprinse în prezentul formular, să intre în baza de date a Centrului de Sanatate ARAS, a partenerilor contractuali ai acestora, pentru a fi prelucrate şi utilizate în orice activitati şi scopuri legate de furnizare de bunuri şi servicii, marketing, publicitate şi marketing direct, în conformitate cu legislatia în vigoare – Legea 677/2001. Datele personale NU vor fi făcute publice, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Cunosc faptul că Centrul de Sanatate ARAS a notificat aceasta prelucrare de date personale autoritatii de supraveghere, sub nr.xxxxx. Am cunoştină de faptul că, pe baza unei cereri scrise, datate şi semnate, expediate pe adresa Centrul de Sanatate ARAS – Bucuresti, îmi pot exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

  • să obţin, o dată pe an, confirmarea faptului că datele mele sunt sau nu prelucrate;
  • să intervin asupra datelor transmise;
  • să mă opun prelucrarii datelor pentru motive întemeiate şi legitime legate de situaţia mea particulară;
  • să mă opun, fără vreo justificare, la prelucrarea datelor în scop de marketing direct.

 

Confidentialitate

in . Publicat in categoria Centrul de sănătate ARAS

Profesionistii Centrului de sanatate ARAS acorda o deosebita atentie confidentialitatii. Conform legislatiei in vigoare, tot personalul centrului cunoaste si respecta Codul Deontologic al Colegiului Psihologilor din Romania/ Colegiul Medicilor din Romania si Legea sanatatii mintale si protectiei persoanelor cu tulburari psihice.

Toate informatiile dezvaluite in cadrul centrului, precum si identitatea si diagnosticul persoanelor care apeleaza la aceste servicii sunt protejate de reglementarile mai sus mentionate.

Cazurile  in care pot fi folosite sau dezvaluite informatii cu caracter personal sunt:

Tratament: Putem folosi informatia legata de starea dumneavoastra de sanatate doar pentru a va oferi servicii profesioniste.

Dezvaluire: Putem dezvalui si/sau impartasi informatiile cu caracter personal  cu alti profesionisti din domeniul sanatatii care va ofera tratament si/sau alte servicii conexe doar cu acordul dumneavoastra.  Acesti profesionisti vor avea o politica de confidentialitate asemanatoare. Informatiile cu caracter personal pot fi deasemenea dezvaluite familiei dumneavoastra, prietenilor si/sau altor persoane pe care alegeti sa ii implicati in ingrijirea dumneavoastra, doar daca sunteti de acord sa se procedeze in acest fel.

Urgente: Putem folosi sau dezvalui informatii cu caracter personal pentru a notifica sau pentru a asista in notificarea unui membru al familiei ori a oricarei persoane responsabile de ingrijirea dumnevoastra in cazul unei urgente care se refera la ingrijirea dumneavoastra, locatia, starea generala sau decesul dumneavostra. Va vom consulta cu privire la aceasta utlizare sau dezvaluire a informatiilor cu caracter personal.

La solicitarea organelor juridice: Putem folosi sau dezvalui informatiile cu caracter personal cand acest lucru este cerut de lege (hotarari judecatoresti sau administrative, somatii sau alte proceduri legale).

Abuz sau neglijare: Putem folosi informatiile cu caracter personal pentru a le transmite autoritatilor responsabile, in cazul in care consideram ca sunteti o posibila victima a abuzului, neglijarii sau violentei domestice sau o posibila victima a altor infractiuni. Aceste informatii vor fi dezvaluite doar in masura in care este necesara prevenirea unei amenintari serioase asupra sanatatii sau sigurantei dumnevoastra sau a altora.

Responsabilitati legate de sanatatea publica: Vom dezvalui informatii cu caracter personal pentru a raporta probleme legate de un produs medicamentos, reactii la medicamente, expunerea la o anumita boala/infectie si pentru a preveni si controla boala, ranirea si/sau dizabilitatea.
Servicii de marketing in domeniul sanatatii: Nu vom folosi informatiile cu caracter personal in scopuri comerciale, cu exceptia cazului in care avem in scris acordul dumneavoastra.

Dreptul la confidentialitate

Dreptul la confidentialitate se aplica tuturor persoanelor majore. In cazul minorilor si al celor care, din motive de santate mintala, se afla sub tutela, acestia au dreptul la o confidentialitate partiala. Adica, nici una din informatiile privitoare la acestia, capatate in timpul psihoterapiei, nu poate fi dezvaluita unei a treia parti, cu exceptia parintilor sau tutorilor, decat cu acordul scris al acestora din urma.

Daca in privinta copiilor mici si a persoanelor cu handicap nu exista nici un fel de controverse legate de limitarea confidentialitatii, in privinta adolescentilor, mai ales in cazurile in care psihoterapia este initiata si platita de acestia, exista si pareri privind dreptul exclusiv la confidentialitate al acestora. Daca din punct de vedere etic un asemenea punct de vedere poate fi acceptat, din punct de vedere legal discutia este inutila, intrucat legea da dreptul parintilor sau tutorilor de a fi informati cu privire la minorul aflat in grija lor. In acest caz, psihoterapeutul trebuie sa tina cont de principiul „primum non nocere” si sa ofere, daca i se cere, numai acele informatii care nu sunt de natura a aduce vreun prejudiciu adolescentului.

Exceptii de la regula confidentialitatii

Exista cateva situatii in care informatiile privind clientul sau pacientul unui psihoterapeut pot fi divulgate catre o a treia parte. Cea mai frecventa situatie este aceea in care psihoterapeutul cere permisiunea clientului pentru a face acest lucru, fie in interesul direct al clientului (ca de exemplu, in cazul cererii de informatii venite din partea medicului curant al clientului), fie in interesul psihoterapeutului (doreste sa faca o prezentare de caz in care este necesar a preciza detalii care pot duce la identificarea clientului).

Exista insa si situatii in care consimtamantul clientului nu este necesar pentru divulgarea unor informatii. Desi exista inca dezbateri privind unele dintre aceste exceptii, toata lumea e de acord ca aceste exceptii exista si ca pacientul are dreptul de a le cunoaste inca de la inceputul psihoterapiei. In cadrul interviului initial cu un client, ar trebui atins si acest punct al confidentialitatii si al exceptiilor sale. Aceste informatii pot fi oferite clientului fie oral, fie sub forma unui document. A nu face acest lucru nu este atat un comportament neetic ( desi unele coduri etice prevad obligativitatea psihoterapeutului in acest sens) , cat mai degraba un comportament care poate duce la probleme, ceva mai tarziu.

Care sunt aceste exceptii? Codul etic al profesiei de psiholog precizeaza ca fac exceptie de la regula confidentialitatii acele situatii in care incalcarea confidentialitatii este necesara (s.n.: nu „permisa”, ci „necesara”):

  • pentru protectia sanatatii publice,
  • pentru prevenirea unui pericol iminent,
  • pentru prevenirea savârsirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte.

Nu reprezinta incalcari ale confidentialitatii impartasirea unor informatii obtinute in cadrul relatiei psihoterapeutice catre o terta persoana, in scopul unei supervizari, sau catre public, in scopul unei comunicari cu caracter stiintific, atata timp cat cel care face acest lucru s-a asigurat ca a eliminat sau modificat toate acele informatii care ar putea duce la identificarea clientului. Adica, au fost eliminate din prezentare numele si toate acele informatii care pot individualiza si identifica cu relativa usurinta o persoana (de genul, „presedintele celei mai mari companii de nu-stiu-ce din Romania”). Daca este esentiala comunicarea unor date care pot duce la identificarea clientului, psihoterapeutul trebuie sa ceara permisiunea clientului in prealabil.

Centrul de sanatate ARAS

in . Publicat in categoria Centrul de sănătate ARAS

Centrul de Sanatate ARAS a luat fiinta la initiativa Asociatiei Romane Anti-SIDA, cu contributia profesionistilor care, cu experienta si dedicatie, abordeaza sanatatea ca pe un intreg.
Sanatatea, definita ca o stare de bunastare fizica, psihica si sociala (Organizatia Mondiala a Sanatatii, 1967), isi gaseste in acest centru solutii diferite – medicale, psihologice, individuale si de grup, pentru adulti si copii. Doua dintre principiile directoare ale noastre sunt respectarea confidentialitatii si lipsa discriminarii etnice, de gen sau de orientare sexuala.
Obiectivul Centrului de Sanatate ARAS este acela de a dezvolta servicii de sanatate cu o abordare holistica a vietii, cu scopul de a oferi suport, consiliere si cunoastere specializata oamenilor pentru a trai in armonie. Suntem promotorii stilului de viata sanatos, plecand de la alegerile care ne influenteaza viata pana la prevenirea prin implicare in construirea unei vieti mai bune.
Astfel, demersul nostru include pe de o parte medicina generala, psihiatrie, ginecologie, dermato-venerologie si kinetoterapie, iar pe de alta parte nutritie, psihologie si psihoterapie.
Competentele profesionale dobandite de-a lungul timpului in climatul social romanesc si-au gasit rezonanta in programul de tratament substitutiv in cazul adictiei de substante, alaturi de programele dedicate adictiilor.
De asemenea, promovam prevenirea punand la dispozitie publicului larg posibilitatea testarii si consilierea HIV, HBV (hepatita de tip B) si HCV (hepatitat de tip C).
Un alt principiu care sta la baza manifestarior noastre profesionale este acela ca un om informat este angajat pe calea starii de bine si sanatate. Multe aspecte ale sanatatii sunt influentate de ceea ce facem si gandim. Informatiile corecte ne permit sa alegem in cunostinta de cauza pentru imbunatatirea starii de sanatate si a vietii in ansamblul sau.
In activitatea noastra de educatie continua organizam cursuri tematice, cu scopul de a facilita demersul de informare si suport in imbunatatirea sanatatii personale, a familiei si a comunitatii.
Accesand serviciile Centrului de Sanatate ARAS ajutati, la randul dumneavoastra, alti oameni saraci, vulnerabili, defavorizati sa primeasca servicii in cadrul proiectelor derulate de Asociatia Romana Anti-SIDA.
Valoarea serviciilor primite in Cetrul de Sanatate ARAS se regaseste in beneficiile personale, in propria sanatate, dar si in starea de multumire ca ati contribuit la dezvoltarea comunitatii din care faceti parte si a societatii in ansamblul sau.

Formular de inscriere ca voluntar

Vrei sa fii voluntar la Centrul de Sanatate ARAS?
Completeaza formularul de mai jos si te vom anunta daca ai fost selectat!

Adresa:

Str. Ocolului, Nr. 20, Sector 2, Bucuresti

harta

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Conditii de Utilizare

Facebook

Program

Programari/Informatii:
fix: 0212 100 747
mobil: 0740 303 744
e-mail: office@centrularas.ro

  • Luni-Vineri: 7:00 - 20:00
  • Sambata & Duminica: Inchis

Formular de contact