Sauna de purificare - vindecare si traditie

Scris de Centrul Aras in . Publicat in categoria Blog

sweatlodgeDe multe secole incoace, sauna de purificare a fost folosita de multe culturi, ficare dezvoltand propriile lor metode si propriul scop in folosirea ei.

Insa doar in secolul XX, popularitatea saunei de purificare a crescut datorita influentei nativilor americani, pentru care folosirea saunei de purificare era strans legata de calea si traditiile lor.

In trecutul recent, prin intermediul invatatorilor din traditia Lakota, acea poarta a fost deschisa, astfel incat samanta spiritualitatii nativilor americani a fost plantata.

In ziua de azi, exista saune de purificare in intreaga lume, adeseori acestea fiind folosite de diferiti indivizi si de diferite grupuri.

Pentru popoarele native, este importanta mentinerea demnitatii si onoarei acestor ceremonii sacre, ceremonii care la randul lor il onoreaza pe Creator.

A invata despre sauna de purificare in totalitatea ei este foarte important daca vrem sa avem rezultate spirituale si de vindecare. Exista multe povesti care au ca subiect originile saunei de purificare pentru diferitele triburi, unele dintre acestea fiind inca exclusive diferitelor grupari tribale.

Toate ceremoniile popoarelor native au un inceput, un mijloc si un sfarsit. Inceputul ceremoniei saunei de purificare sunt povestile care au ca subiect originile saunei, a invata cum si de ce au fost folositi si adunati copacii folositi pentru structura, imbracamintea adecvata, atitudinea, protocolul, cat si cantecele care  insotesc indepartarea copacilor din pamant si plasarea lor in pozitia potrivita pentru constructia saunei. De asemenea este foarte semnificativa intelegerea si recunoasterea importantei rolului barbatului si al femeii in indoirea copacilor si legarea lor.

Odata ce sauna de purificare a fost construita, are loc o noua forma de reprezentare. Astfel incepe mijlocul ceremoniei. Invataturile continua in timpul acoperirii saunei si in cadrul ceremoniei insasi.

Ceremonia nu se incheie pana cand sauna de purificare nu a fost descoperita si locul ceremoniei nu a fost curatat.

Toate lucrurile sunt facute cu intentie si cu un scop, fiecare actiune avand un inteles in spatele ei.

Imbracamintea barbatilor si a femeilor este semnificativa pentru spiritualitatea si protocolul ceremoniei.

Pentru a mentine decenta in timpul ceremoniei, dar si pentru a respecta traditia nativilor americani, femeile sunt rugate sa poarte o rochie lunga dintr-un material natural (bumbac, in, etc. – care ii da voie pielii sa respire), care sa acopere umerii, sau un tricou si o fusta lunga. Barbatii ar trebui sa poarte un short de baie (nu slip de baie) si in general, atat barbatii cat si femeile ar trebui sa evite imbracamintea provocatoare.

Ceremonia saunei de purificare este una dintre cele mai sprofunde forme de vindecare si intelegere din cultura nativilor americani. In traditia Lakota, ea este una dintre cele 7 ceremonii sacre primite de acest popor.

Oamenii intra in sauna de purificare pentru a se curata – atat fizic cat si psihic si emotional, dar si pentru a se ruga sau pentru a cere o directie in viata. Intelesurile primite in timpul acestei ceremonii sunt autentice si profunde, participantii simtind o adevarata conexiune cu divinitatea, dar si cu ei insisi si cu toate lucrurile din jurul lor. Nu este o intamplare ca nativii americani intra in sauna de purificare inainte oricarei ceremonii importante, pentru a cere ghidare si binecuvantare pentru ei si pentru viata lor.

 

Sursa articolului: http://spiritualitatenativamericana.wordpress.com

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Conditii de Utilizare

Facebook

Program

Programari/Informatii:
fix: 0212 100 747
mobil: 0740 303 744
e-mail: office@centrularas.ro

  • Luni-Vineri: 7:00 - 20:00
  • Sambata & Duminica: Inchis

Formular de contact