Comunicat de presa - ARAS, Saptamana testarii HIV

Scris de Centrul Aras in . Publicat in categoria Blog

saptamana-testarii-hiv25 noiembrie 2014

COMUNICAT DE PRESA

Saptamana testarii HIV in Europa: „Vorbeste despre HIV. Fa un test HIV”

In cadrul Saptamanii Europene a Testarii, 477 de organizatii europene, intre care si ARAS -- Asociatia Romana Anti-SIDA --, transmit mesajul Vorbeste despre HIV. Fa un test HIV”.

 

Diagnosticarea timpurie a infectiei cu HIV inseamna o reactie mai buna la tratament, o viata mai lunga. Inceperea tratamentului poate reduce si rata de transmitere a infectiei la alte persoane. De asemenea, persoanele infectate cu HIV care nu isi cunosc statusul serologic au un risc evident mai mare de a transmite HIV altor persoane.

In Europa traiesc 2,3 milioane de persoane seropozitive, iar 1 persoana din 3 nu stie ca este infectata cu HIV -- si toate acestea in ciuda faptului ca, in majoritatea tarilor, s-au introdus programe de testare eficiente.

In Romania testul HIV este gratuit pentru femeile insarcinate, consumatorii de droguri, detinuti, fiind oferit in spitale, la Directiile de Sanatate Publica sau de catre ONG-uri.

Saptamana Europeana a testarii

Scris de Centrul Aras in . Publicat in categoria Blog

saptamana-testarii-2014

 

Despre saptamana europeana a testarii

Cand si ce se intampla?

      • 21-28 noiembrie 2014: Saptamana Europeana a Testarii
      • Tema pentru Saptamana Europeana a Testarii 2014 este: Vorbeste despre HIV. Fa un test HIV.
      • Aceasta saptamana este o ocazie unica pentru asociatii si persoane private din intreaga Europa sa isi uneasca fortele si sa actioneze astfel incat cat mai multa lume sa isi afle statusul HIV.
      • Saptamana testarii este coordonata de Initiativa HIV in Europe si este sprijinita de 19 organizatii internationale, printre care UNAIDS, European AIDS Clinical Society si AIDS Action Europe.
      • In 2013, 477 de organizatii din 47 de tari europene s-au inscris ca participante in saptamana testarii. Obiectivul acestei saptamani este raspandirea informatiilor despre beneficiile testarii HIV.
      • Mai multe informatii si detalii cu privire la organizatiile implicate in aceasta campanie pe: http://www.hivtestingweek.eu/home
      • Ne gasiti pe Twitter si Facebook: twitter.com/EuroHIVtestweekfacebook.com/EuroHIVtestweek , (facebook.com/groups/1526276364252851)

Sauna de purificare - vindecare si traditie

Scris de Centrul Aras in . Publicat in categoria Blog

sweatlodgeDe multe secole incoace, sauna de purificare a fost folosita de multe culturi, ficare dezvoltand propriile lor metode si propriul scop in folosirea ei.

Insa doar in secolul XX, popularitatea saunei de purificare a crescut datorita influentei nativilor americani, pentru care folosirea saunei de purificare era strans legata de calea si traditiile lor.

In trecutul recent, prin intermediul invatatorilor din traditia Lakota, acea poarta a fost deschisa, astfel incat samanta spiritualitatii nativilor americani a fost plantata.

In ziua de azi, exista saune de purificare in intreaga lume, adeseori acestea fiind folosite de diferiti indivizi si de diferite grupuri.

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Conditii de Utilizare

Facebook

Program

Programari/Informatii:
fix: 0212 100 747
mobil: 0740 303 744
e-mail: office@centrularas.ro

 • Luni-Vineri: 7:00 - 20:00
 • Sambata & Duminica: Inchis

Formular de contact