slide 1

Bine ati venit la
Centrul de sanatate ARAS!

slide 2

Directioneaza 2%

din impozitul tau pe venit catre Centrul de Sanatate ARAS. TU ai puterea de a schimba lumea in care traiesti.

vezi detalii

slide 4

Accesand serviciile Centrului de sanatate ARAS ajutati, la randul dumneavoastra, alti oameni

Saptamana Europeana a testarii

in . Publicat in categoria Campanii

Saptamana Europeana a testarii

saptamana-testarii-2014ARAS participa in perioada 21-28 noiembrie la Saptamana Europeana a testarii cu tema: "Vorbeste despre HIV. Fa un test HIV". 

 • Saptamana testarii are ca obiectiv cresterea nivelului de informare cu privire la beneficiile pe care le ofera testarea regulata HIV, incurajarea unui numar cat mai mare de persoane sa se testeze, cresterea numarului de teste facute la initiativa ofertantilor de servicii, sprijinirea efortului general prin care cat mai multe persoane din Europa sa isi afle statusul serologic.

Beneficiile testarii HIV:

 • Diagnosticarea timpurie a infectiei cu HIV inseamna o reactie mai buna la tratament si o viata mai lunga.
 • Diagnosticarea timpurie si inceperea din timp a tratamentului pot reduce rata de transmitere a infectiei la alte persoane.
 • Cei care sunt diagnosticati mai tarziu, intr-un stadiu avansat al infectiei, sunt mai predispusi sa faca diverse complicatii si sa moara prematur.

Aceasta saptamana este o ocazie unica pentru asociatii si persoane private din intreaga Europa sa isi uneasca fortele si sa actioneze astfel incat cat mai multa lume sa isi afle statusul HIV.

Ce activitati au loc in saptamana testarii?

 • ARAS desfasoara activitati de testare si consiliere HIV in cadrul serviciilor curente din Bucuresti, Constanta, Tg Jiu atat pentru grupurile vulnerabile cat si pentru populatia generala.
 • ARAS incurajeaza factorii de decizie sa promoveze beneficiile testarii HIV gratuite si confidentiale si sa adopte recomandarile nationale privind testarea HIV.
 • Incurajam profesionistii din domeniul sanatatii sa propuna testarea HIV de fiecare data cand considera util acest demers, sa includa screening-ul HIV in activitatile de rutina din localitatile cu prevalenta ridicata, sa utilizeze strategii de testare HIV bazate pe informatii cat mai recente.
 • Incurajam organizatiile societatii civile sa implementeze activitati care sa creasca nivelul de informare cu privire (si/sau accesul) la testarea HIV in randul populatiilor cheie cu risc crescut din Europa: de exemplu, barbati care fac sex cu alti barbati, consumatori de droguri injectabile, persoane implicate in sexul comercial, migranti, persoane private de libertate.

Saptamana testarii este coordonata de Initiativa HIV in Europe si este sprijinita de 19 organizatii internationale, printre care UNAIDS, European AIDS Clinical Society si AIDS Action Europe.

In 2013, 477 de organizatii din 47 de tari europene s-au inscris ca participante in saptamana testarii.

Mai multe informatii si detalii cu privire la organizatiile implicate in aceasta campanie pe: http://www.hivtestingweek.eu/home

Ne gasiti pe Twitter si Facebook: twitter.com/EuroHIVtestweek, facebook.com/EuroHIVtestweek , (facebook.com/groups/1526276364252851)

Va invitam pe aceasta cale sa va alturati demersuilor noastre si sa promovati depistarea precoce a infectiei hiv prin testarea si consiliarea.

Puteti face gratuit testul HIV in cadrul acestei campanii la:

Centrul de sanatate ARAS - Adresa: Str. Ocolului, nr. 20, sector 2, Bucuresti. Tel: 021/210.07.47

 • program testare: L-V: 07:30-13:30, Miercuri, Joi: 07:30-19:00

Centrul ARENA - Str. Dr. Grozovici, nr. 1, sector 2, Bucuresti (in incinta Institutului Matei Bals), tel.: 021/318.61.98

 • program testare: L-V: 09:00 -19:00

Centrul ARAS - TITAN - Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 9J, sector 3, Bucuresti, tel: 031/437.80.50

 • program testare: Luni, Miercuri: 09:00-13:00

 

 

 

 

 

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru!

Conditii de Utilizare

Facebook

Program

Programari/Informatii:
fix: 0212 100 747
mobil: 0740 303 744
e-mail: office@centrularas.ro

 • Luni-Vineri: 7:00 - 20:00
 • Sambata & Duminica: Inchis

Formular de contact